Zelf je favoriete zijden kunstbloemen boeket samenstellen

Je hebt een plek in je interieur waar je in gedachten een prachtig zijden kunstbloemen boeket ziet staan. Hoe leuk is het om zelf dit boeket samen te stellen, zodat het boeket helemaal aansluit bij de plek waar het komt te staan. 

Bloemschikken met zijden kunstbloemen is leuk doordat je de bloemen steeds weer kunt gebruiken op verschillende mogelijkheden. In deze blog laten wij op basis van een aantal stappen zien hoe je eenvoudig een zomers zijden kunstbloemen boeket kunt schikken. 


Stap 1. Mix en Match

Welke stijl en kleuren passen het beste bij jouw interieur. De zomer is in aankomst en oranje speelt binnenkort in het EK. Voor ons genoeg reden om in dit voorbeeld uit te gaan van een boeket in oranje tinten. 

Voor een natuurlijk effect van het boeket kun je het beste gebruik maken van decoratieve takken, en groene takken gecombineerd met zijden kunstbloemen.
 


 


Stap 2. Kies een passende vaas

De vaas waarop we het boeket schikken is bepalen voor de grootte en hoogte van het boeket. In dit geval gebruiken we lange kunstbloemen (de gladiool is 95 cm), de vaas die we daarom gebruiken is een hoge smalle glazen vaas. Indien je een kortere vaas wilt gebruiken dan is het mogelijk om de bloemen korter te maken zodat deze alsnog goed in de vaas passen. Korter maken van de bloemen kan het beste met een nijptang (er zit vaak dik ijzerdraad in de stelen). 
 
Stap 3. Begin met schikken van groen en decoratie

We beginnen met het schikken van de groene ondergrond. Eerst het bladmateriaal en daarna de decoratieve takken. Daarmee worden de contouren van het boeket goed zichtbaar. Decoratie takken en groen geven het boeket een natuurlijk effect. Maak het nog niet te netjes, na het toevoegen van de bloemen zal de positie van de takken nog enigszins wijzigen en kun je de bladeren bijbuigen zodat het boeket mooi in balans is. 
 
Stap 4. Voeg bloemen toe

Voeg de bloemen toe aan het boeket, op zo'n manier dat de bloemen op zijn best uitkomen. Verstop geen bloemen in het boeket maar geef elke bloem de "ruimte" om zich te laten zien. 

Stap 5. Eindresultaat

Zodra de bloemen zijn toegevoegd, is het boeket bijna gereed. Het mooie aan zijden kunstbloemen is dat je ze goed kunt bijbuigen in elke gewenst vorm. Breng de finishing touch aan door het boeket nog even goed na te lopen en alle takken en bloemen zichtbaar te maken. 
 

Onderstaande video laat stap voor stap zien hoe dit zijden kunstbloemen boeket geschikt is.

Geen zin om het boeket zelf te schikken: Bestel dit boeket 

 

  iFleur.nl     22-05-2021 12:05